Κλείνει η CREMENCO στην Τρίπολη

  • «Λουκέτο» λόγω προβλημάτων ρευστότητας βάζει η βιομηχανία μετάλλου CREMENCO Α.Ε. στην Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης (ΒΙΠΕ), σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αριστείδης Μπρουμάς, χάνουν την εργασία τους περί τους 40 εργαζομένους συνολικά, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς το προηγούμενο διάστημα, ενώ σε 16 εργαζόμενους, που ακόμα εργάζονται και σε 8 που έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς, η επιχείρηση τους οφείλει δεδουλευμένα από τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Τρίπολης και σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στις 11:00 το πρωί θα δοθεί μέρος των οφειλομένων.

Επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «η κρίση που πλήττει όλο τον κόσμο δεν άφησε ανέγγιχτη την Αρκαδία. Μας λυπεί το γεγονός ότι περίπου 40 εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους σε μια δύσκολη περίοδο».

Πρόσθεσε δε,  ότι καταβάλει προσπάθειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζοντας ότι το Εργατικό Κέντρο μαζί με το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα οργανώσει, μετά τις γιορτές συνάντηση με τους βουλευτές του νομού και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, «προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις ώστε να αποτραπούν διαθεσιμότητες ή απολύσεις εργαζομένων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό κι αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο άμεσο διάστημα κι εύχομαι να είναι οι τελευταίοι που απολύονται στο νομό».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ίδιο θέμα η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αρκαδίας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η εργοδοσία αξιοποιώντας την κρίση και αποθρασύμμενη από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ε.Ε, δρα ασύδοτα και παράνομα.

Νύχτα, κρυφά και παράνομα πούλησε πρώτες ύλες και μηχανήματα για να μην έχουν να διεκδικήσουν από πουθενά τα δεδουλευμένα τους οι εργάτες».

Τέλος το ΠΑΜΕ Αρκαδίας καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της CREMENCO Α.Ε.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: