Εγκαίνια της Εστίας Επιστημών στην Πάτρα

«Η Πάτρα μπορεί να συγκεντρωθεί και να αφοσιωθεί στην νέα τεχνολογία, την νέα επιστήμη, που έρχεται από την Δύση. Όσοι την αγαπούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χρόνια στεναχωριόμαστε γιατί ακολούθησε την περίοδο παρακμής της παραδοσιακής βιομηχανίας. Όμως εδώ έχουμε ένα δρόμο για την πόλη». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Εστίας Επιστημών, δωρεά του πατρινής καταγωγής Κώστα Δημητριάδη.

Στην ξενάγηση που ακολούθησε στις αίθουσες της Εστίας Επιστημών, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανέφερε ότι ήταν κακός μαθητής στα μαθηματικά και την φυσική προσθέτοντας, ότι αν υπήρχε ένα τέτοιο μέρος, ίσως να αγαπούσε τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες φοιτητών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναρωτήθηκε το γιατί και σημείωσε: «Διαμαρτύρονται κατά του να δίνει κανείς τα λεφτά του για κάποιον κοινωνικό σκοπό, γιατί υπάρχει κυβέρνηση σε αυτή χώρα. Πιστεύω ότι ο λόγος είναι πως δεν θέλει να κατανοεί κανείς τα πράγματα που νομίζει ότι γνωρίζει. Προσπαθούν πάση θυσία να αποφύγουν να καταλάβουν.»

Όσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπογράμμισε: «Δεν θα ξαναγίνει αυτό που γινόταν πάντα. Γυρίσαμε σελίδα και θα κάνουμε αυτό που λέμε».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος τόνισε ότι αυτό που εγκαινιάστηκε είναι κάτι το διαφορετικό και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε από την επιφανειακή γνώση και να ξέρουμε τι μαθαίνουμε και κυρίως να υπάρχει προβληματισμός και κατανόηση. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σήμερα απαραίτητες για την χώρα μας και για την εκπαίδευση.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρώην υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία όχι μόνο για τον χώρο της Εκπαίδευσης και για τον ευρύτερο χώρο της Παιδείας, αλλά κυρίως για την Πάτρα. Ένας χώρος μέσα από τον οποίο θα αναπτυχθεί μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα, όπου θα ενισχυθούν τα γράμματα και οι επιστήμες, ενώ η επιστημονική διδασκαλεία δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη των Πατρών.»

Στην συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή ημέρα για την Πάτρα και την Αχαΐα τόνισε: «Ένας πνεύμονας Παιδείας αναφύεται στην νότια Ελλάδα, αφού ενώθηκαν δύο δυνάμεις. Σχολεία με ποιότητα Παιδείας που είναι τα Αρσάκεια και αυτός ο πνεύμονας Επιστημών, η Εστία, που εγκαινιάζεται σήμερα. Το ζήτημα είναι πως θα ξαναφέρουμε τους μαθητές ψυχικά πίσω στο σχολείο. Να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον για το συνεχές της γνώσης. Πρέπει να φέρουμε να δουλέψουν εδώ παιδιά από όλη την Ελλάδα».

Ο δωρητής Κώστας Δημητριάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εφόσον η Πολιτεία και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς αντιμετωπίσουν με θετικό ενδιαφέρον το όραμα μας, από την πλευρά μας η στήριξη και ενίσχυση αυτής της προσπάθειας θα μπορεί να θεωρείται και δεδομένη και διαρκής».

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: