Σεισμογραφικός σταθμός στο λαογραφικό μουσείο Κυπαρισσίας

Στο δημαρχείο Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Σαμπαζιώτη με το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο και τον εντεταλμένο ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Χουλιάρα, όπου έγινε ενημέρωση από τον ερευνητή για το καινούργιο δίκτυο σεισμογράφων, σταθμός του οποίου θα εγκατασταθεί στο λαογραφικό μουσείο της Κυπαρισσίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δοκιμών του Εθνικού Σεισμογραφικού Δικτύου, δοκιμάζεται ένα καινούργιο δίκτυο σεισμογράφων, το οποίο συντονίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Δίκτυο Σεισμογράφων. Πρόκειται για ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί ασύρματη επικοινωνία, μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας, και θα μεταφέρει, σε πραγματικό χρόνο, τα δεδομένα στην Αθήνα.

Ο καθηγητής Χουλιάρας ευχαρίστησε το νομάρχη Μεσσηνίας και το Δήμαρχο Κυπαρισσίας για τη συνεργασία τους, ενώ ο κ. Δράκος με δηλώσεις του επεσήμανε τη σπουδαιότητα όλων των εγχειρημάτων, και τόνισε πως η νομαρχία Μεσσηνίας «ήταν και θα είναι αρωγός σε προσπάθειες που αφορούν στην εξέλιξη της τεχνογνωσίας, ειδικά σε θέματα μείζονος σημασίας για την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών». [http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: