Πλημμύρισε το νοσοκομείο Τρίπολης

  • Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ την Τρίπολη, είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και να μην λειτουργούν τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών. Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιάννη Μαρινάκη, το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας των έργων μόνωσης που εκτελούνται στην ταράτσα του νοσοκομείου και δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Προσπάθειες για την απομάκρυνση των νερών από τους χώρους που έχουν πλημμυρίσει καταβάλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.Ήδη νερά υπάρχουν στον 4ο όροφο του κεντρικού κτηρίου όπου βρίσκονται τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών,τμήματα της ψευδοροφής έχουν αποκολληθεί, ενώ στο μικροβιολογικό εργαστήριο οι εργαζόμενοι απομάκρυναν τα νερά. Νερά συνεχίζουν να τρέχουν και στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα καινούρια χειρουργεία, τα οποία επρόκειτο σύντομα να παραδοθούν.

Σε δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Διαμάντω Σαραντοπούλου, ανέφερε ότι »το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και επεσήμανε ότι «και στο παρελθόν είχαμε μικρότερης έκτασης νερά», ζήτησε συγνώμη από τους ασθενείς που σήμερα ταλαιπωρούνται και δεν μπήκαν στο χειρουργείο, ενώ τόνισε ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι γι’ αυτό που συμβαίνει.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και χειρουργός του νοσοκομείου Γιώργος Παπασταματάκης σημείωσε ότι »είναι θλιβερή η κατάσταση σε ένα νοσοκομείο που όδευε για εγκαίνια να παρουσιάζεται πλημμυρισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος κινδυνεύει να καταστραφεί».

Ο κ. Παπασταματάκης είπε επίσης ότι »εδώ και 4 χρόνια κάνω αγώνα για το νοσοκομείο, είχα προειδοποιήσει γι’ αυτά από νωρίς και λυπάμαι που επαληθεύομαι» και πρόσθεσε »πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδοθούν κάποτε ευθύνες. Το νοσοκομείο πρέπει να αναβαθμιστεί όπως ήταν κάποτε κι όχι να υποβαθμίζεται».

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, από την 6η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του Νοσοκομείου να ληφθεί κάθε μέτρο για την ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου. Επίσης, διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι όποιες ζημιές και τις τυχόν ευθύνες. [enet.gr, 13:09 Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009]

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: