ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Πλημμύρισαν τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών

Σταμάτησαν να λειτουργούν τα χειρουργεία καθώς και η αίθουσα τοκετών που βρίσκονται στον 4ο όροφο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης λόγω των νερών που πλημμύρισαν τα εν λόγω τμήματα από την ισχυρή βροχόπτωση που έπεσε χτες το πρωί. Νερά εισχώρησαν και στο ισόγειο του νοσοκομείου στο τμήμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Οπως είναι φυσικό αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Το περιστατικό αυτό, να πλημμυρίσουν δηλαδή τμήματα του νοσοκομείου και μάλιστα τμήματα αιχμής επειδή βούλωσε η κεντρική υδρορροή, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Παρ’ όλο που δαπανήθηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα ο ιδιώτης εργολάβος που το έχει αναλάβει, εξαιτίας των πολλών κακοτεχνιών, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο δείγμα γραφής της εισροής των νερών είχε δοθεί στις αρχές του χρόνου όταν τμήματα του νοσοκομείου είχαν γεμίσει με νερό.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας (το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ανάθεσης τέτοιων έργων σε ιδιώτες) θα διενεργήσει – για τα μάτια του κόσμου όπως φαίνεται – Προκαταρκτική Ερευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι όποιες ζημιές στο νοσοκομείο και τις τυχόν ευθύνες.

Επίσης πλημμύρισε και το υπόγειο του κτηρίου της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

  • Προβλήματα σε Μεσσηνία – Ηλεία

Σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες, αγροτικούς δρόμους και υπόγεια σπιτιών καθώς και κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Μεσσηνία και Ηλεία εξαιτίας της χτεσινής νεροποντής. Συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία πλημμύρισαν ορισμένες καλλιέργειες στους Δήμους Νέστορος, Παπαφλέσσα, Ιθώμης. Στην Καλαμάτα πλημμύρισαν 30 υπόγεια ενώ σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην είσοδο της πόλης στο Ασπρόχωμα όπου λίμνασαν τα νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία για αρκετές ώρες να γίνεται με δυσκολία. Επίσης, μικρά προβλήματα υπήρξαν στο δρόμο Κυπαρισσίας – Φιλιατρών και στο δρόμο Μεσσήνης – Κορώνης – Μεθώνης. Στην Ηλεία, εξαιτίας ενός ακαθάριστου ρέματος πλημμύρισαν καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης. [Ριζοσπάστης, Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009]

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: