Χωρίς κονδύλια οι νομαρχίες για τη συντήρηση του οδικού δικτύου

Μεγάλο είναι το οικονομικό βάρος που καλούνται να «σηκώσουν» οι νομαρχίες της χώρας για τη συντήρηση, τον καθαρισμό και τον αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς τα χιόνια έπεσαν αλλά τα κονδύλια για τον καθαρισμό τους δεν έχουν φτάσει ακόμη στις νομαρχίες.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, αναφέρει ότι οι νομαρχίες δεν έχουν λάβει ακόμη το ποσό που δεσμεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών να τους διαθέσει για το σκοπό αυτό.

Το πρόβλημα για τις νομαρχίες προέκυψε, καθώς η μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων για μεγάλα τμήματα επαρχιακών δρόμων που ανήκαν στην αρμοδιότητα του ΠΕΧΩΔΕ δεν συνοδεύτηκε και από την αντίστοιχη μεταφορά των πόρων που απαιτούνται.

«Μετά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε για την απόδοση 120 εκατομμυρίων το χρόνο. Η δέσμευση ήταν να δοθεί η πρώτη δόση των 70 εκατομμυρίων ευρώ εντός του 2008 και η δεύτερη δόση των 50 εκατομμυρίων στις αρχές του 2009. Μέχρι στιγμής οι νομαρχίες δεν έχουν λάβει τίποτε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δράκος.

[ΑΠΕ – ΜΠΕ]

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: